ODMAH UHAPŠENI

Detalji pucnjave u Konjicu: Variščići na Lukomiraka krenuli pištoljem i drvenom palicom, čuli se jauci

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a svojevrsne razmirice između njih, navodno, traju godinama

Lukomirak: Zadobio nekoliko protrijelnih rana. Avaz

Piše: M. Smajkić

5.7.2022

Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode nakon što su sinoć nešto prije ponoći u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51).

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a svojevrsne razmirice između njih, navodno, traju godinama.



Čuli se jauci

U jednom trenutku Variščić je , kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu, nakon čega su zajedno nasrnuli na Lukomiraka.

Policiji je anonimno prijavljeno da se u ulici Kolonija čuje pucnjava i ali i uznemirujući jauci nepoznate muške osobe.

Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koji su mlađeg Varaščića zatekli s pištoljem u ruci, a njegovog oca s palicom, dok je na zemlji sav krvav jaukao Lukomirak.


Kriminalistička obrada u toku

Policija je odmah uhapsila Variščiće, a Lukomirak je kolima Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Konjic gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede.

Riječ je o prostrijelnim ranama na obje noge u predjelu potkoljenice i natkoljenice s frakturom kosti. Lukomirak je, također, zadobio ustrijelnu ranu lijeve ruke, dok je u predjelu glave zadobio više posjekotina.

Zbog težine povreda odmah je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

U toku je kriminalistička obrada te se pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice Odjeljenja Tužilaštva HNK u Konjicu provodi istraga.

"Otac je ispao heroj"

Podsjećamo, ranjen je nekadašnji pripadnik Diverzantskog odreda Akrepi iz Konjic Hamed Lukomirak Pijevac u kojeg je ispaljeno više od 10 metaka. 

Njegov sin, Bilal Lukomirak je u potresnoj ispovijesti za portal "Avaza" istakao da su prvo ispaljena tri metka na njega i brata, te da je otac stao ispred njih kako bi ih zaštitio. Na njega je pucao Armin Variščić Škico.

- Stao je u zaštitu djece i išao na pištolj. Otac je ispao heroj. Narkoman je nas napao, ne znam zašto - ispričao je Bilal Lukomirak za portal "Avaza".

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.