AKTIVIRANA NAPRAVA

Vlasnik kuće u Blažuju za "Avaz": Ja sam ratni vojni invalid, brat demobilizirani borac, bomba je greškom bačena na našu kuću

I mi i djeca niskim nismo imali problema, kaže Dževad Čustović

Piše: B. C.

6.7.2022

Kuća porodice Čustović u Blažuju. Avaz

U mjestu Blažuj kod Sarajeva, u ulici Mratnjevače kod broja 40, jutros je bačena je bomba na porodičnu kuću.

Redakciji „Dnevnog avaza“ javio se Dževad Čustović iz Blažuja koji zajedno s bratom Nedžadom i njihovim porodicama živi u kući na koju je bačena bomba.

- U kući žive s nama žive i naša dvojca sinova koji su oženjeni, ima u kući i male djece- pojasnio je Dževad Čustović te dodao:

- Ja sam ratni vojni invalid, brat je demobirlizirani borac. Na Birou smo, trenutno nismo zaposleni, živimo pošteno, normalne porodice imamo. I mi i djeca niskim nismo imali problema. U našoj ulici je već dva puta komšiji bacana bomba na kuću- kazao je Čustović.


On tvrdi da je najvjerovatnije bomba greškom bačena na njihovu kuću.

- Mi nemamo nikakve veze sa ovim što se dešava, ovo je već treća bomba u našoj ulici. Sve je bilo mirno, sada ne smijemo da se krećemo, ne smijemo da spavamo. Navečer ne smijemo kući da priđemo, u strahu smo, u ulici je bilo i pucnjave i svega, ali niko o tome nije pisao, izgleda da se sve zataškava- zaključio je Dževad Čustović koji nam je ustupio fotografije porodične kuće u Blažuju. 

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.