AKCIJA "REZ"

MUP KS: Uhapšeno sedam osoba zbog organiziranog kriminala

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza

Aktivnosti policije KS još uvijek u toku. Avaz

A. Č.

12.7.2022

Nakon današnje akcije u Sarajevu u kojoj je uhapšeno sedam osoba, oglasio se MUP KS.

- U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH, provode akciju kodnog naziva "REZ" koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK - saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Ilidža pripadnici policije su proveli aktivnosti gdje su, između ostalih, uhapšeni i Anel Sejfović, brat Amela Sejfovića, i Ajlin Ahmić

Portal "Avaza" je objavio video na kojem se vidi ovo hapšenje.

Također, u Neumu je u saradnji sa kolegama MUP-a HNK u okviru ove akcije uhapšen Elvis Keljmendi. 

Za sada je u okviru ove akcije, kako saznajemo, slobode lišeno sedam osoba.

Kako saznaje "Avaz", Keljmendi je u Neumu uhapšen u pratnji dvije osobe. Osumnjičen je za više krivičnih djela, među kojima je podmetanje eksploziva, kao i promet droge i oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.