BANJA LUKA

Uhapšene dvije osobe iz Sarajeva i jedna iz Bihaća zbog krijumčarenja 12 migranata

Utvrđeno da je MUP KS za E. M. raspisao potragu zbog teške krađe

Policija privela tri osobe. Avaz

B. C.

17.7.2022

Policija je u banjalučkom naselju Ramići uhapsila tri lica čiji su inicijali E.M. i E.R. iz Sarajeva i I.H. iz Bihaća, koji su osumnjičeni da su krijumčarili 12 migranata.

Policija je migrante uočila jučer oko 2.35 sati  prilikom kontrole vozila Audi kojim je upravljalo lice E. M., a u kojem se kao suvozač nalazilo lice I.H. i vozila marke Passat kojim je upravljalo lice E. R., saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Kontrolom je utvrđeno i da su lica E.M. i E.R. upravljala vozilom prije stečenog prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije, te su im izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja.

Daljim provjerama utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policijska uprava Novo Sarajevo, za licem E.M. raspisalo potragu zbog krivičnog djela teška krađa, a nakon kriminalističke obrade to lice je predato policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Dežurni inspektor Službe za poslove sa strancima - Terenski centar Banja Luka obaviješten je o događaju i preduzeo je mjere i radnje iz svoje nadležnostim napominje se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji se izjasnio da nakon kompletiranja predmeta bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri. 

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.