UHAPŠENE DVIJE OSOBE

U Ljubuškom pronađen zasad marihuane, tokom uviđaja se povrijedio policajac, izvlačio ga GSS

U uličnoj preprodaju vrijednost pronađene droge iznosila bi više od milion KM, kazali iz MUP-a ZHK

Zasad na nepristupačnom terenu. MUP ZHK

Piše: M.Sm.

18.7.2022

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona su na području mjesta Lipno kod Ljubuškog pronašli zasad marihuane od 918 stabljika i llišili slobode R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški.

Kako su naveli iz MUP-a ZHK, došli su do operativnih saznanja o tome da se na području mjesta Lipno nalazi zasađen veliki broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

- Po dobivenim saznanjima  policijski službenici Sektora kriminalističke  policije su pristupili pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno,  pronašli veći broj zelenih stabljika.

Dana 15.jula 2022.godine oko 08:40 sati na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije  lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški-naveli su iz MUP-a ZHK.


Pronađena droga. MUP ZHK

Nakon uviđaja utvrđeno je da je riječ o zasadu od 918 stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija  vrijednost  bi u uličnoj preprodaji iznosila  preko milion KM.


R.A. i M.A. su tokom kriminalističke obrade u cijelosti priznale počinjenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238 KZ FbiH.


Po kompletiranju predmeta protiv  navedenih osoba  biti  će upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu  Široki Brijeg.


 -Prilikom vršenja uviđaja, došlo je do ozljede jednog policijskog službenika, te su  zbog teško pristupačnog terena u njegovom izvlačenju  pomogli  pripadnici GSS-a. Ovim putem Uprava policije se želi zahvaliti svim djelatnicima GSS Ljubuški , Hitnoj medicinskoj pomoći DZ Ljubuški, kao i svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji-kazali su iz MUP-a ZHK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.