INCIDENT SE DESIO JUČER

Osumnjičen da je bacao flaše iz BMW-a i povrijedio policajace

Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše povrede

S. S.

Uhapšen M. T. iz Šipova

Foto: ILUSTRACIJA


Milan T. (31) iz Šipova uhapšen je zbog sumnje da je povrijedio policajace koji su intervenisali zbog bacanja flaša iz auta i stvaranja buke naglim startovanjem BMW-a i škripom guma.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, navodeći inicijale, incident se desio u nedjelju, a dva policajca su zadobila lakše povrede. Navode da je policiji 17. jula oko 9.30 prijavljeno da M.T. iz Šipova, upravljajući vozilom BMW, u centru grada stvara buku i škripu, te izbacuje flaše iz vozila u pokretu.

Ometao u hapšenju

- Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su pomenuto vozilo zatekli na parking-prostoru. Na mjestu suvozača bio je B. P. iz Šipova, a odmah po prilasku policijskih službenika, vozilu je prišao i M.T., te je počeo da ih vrijeđa upućujući im pogrdne riječi - navodi se u saopćenju.

M.T. se, kako dodaju, oglušio na upozorenje policijskih službenika da prestane s narušavanjem javnog reda i mira i nastavio da ih vrijeđa, te je i fizički nasrnuo na njih, nakon čega je uhapšen.

Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše povrede. Prilikom lišenja slobode M.T., suvozač iz vozila B.P. je prišao policijskim službenicima i ometao ih u hapšenju, nakon čega je pobjegao s lica mjesta. Isti je pronađen i lišen slobode, te mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana Zakona o javnom redu i miru RS-a", rekli su u policiji.

Ispred pekare

Šipovljanina M. T. terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. I Miloš S. iz Milića prijavljen je tužilaštvu zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti jer je udario policajca koji je ispred pekare sprečavao osumnjičenog u napadu na E.M. iz Bratunca.

Naime, Policijskoj stanici Bratunac je 5. jula oko 1.10 prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u Bratuncu, a policajcu koji je intervenisao i sprečavao tuču nanesene su povrede, pišu Nezavisne.

Više o temi MUP RS

STRAVIČNO
Poginuo mladić (29) iz Zvornika

Više o:

MUP RS Policija
NA VRH

Podijeli članak na