MUP ISTOČNO SARAJEVO

Kod Sokoca pištoljem prijetili državljankama Srbije, policija ih pronašla

Moja sestra je sa prijateljicom putovala iz Sarajeva ka Beogradu, kada su ih u blizini Sokolca dva nepoznata lica u sivom Audiju pretekla i pokušala zaustaviti, rekao je

Nesvakidašnja situacija kod Sokoca: Ženskim osobama u vožnji prijetili. ILUSTRACIJA

S. S.

19.7.2022

Dvije ženske osobe jučer su na području općine Sokolac doživjele neprijatnost, kada su prilikom vožnje iz Sarajeva ka Beogradu dva mladića naoružana pištoljem više puta ih obilazila, pokušavajući da ih zaustave navodi za "Avaz" Aleksandar, brat od djevojke koja je bila u tom automobilu.

- Moja sestra je sa prijateljicom putovala iz Sarajeva ka Beogradu, kada su ih u blizini Sokolca dva nepoznata lica u sivom Audiju pretekla i pokušala zaustaviti. Suvozač u sivom Audiju ih je vatrenim oružjem usmjeravao da se zaustave u nekoliko navrata - pojasnio je čitalac.

Sakrile se iza kuća

Kako kaže, djevoke su se sklonile iza jedne od obližnjih kuća nakon čega su se muškarci udaljili.

- Policija je u Sokocu reagovala u roku od par minuta i odmah izašla na teren, nakon čega su sestra i prijateljica po davanju izjave uz pratnju ispraćene sa Romanije - pojasnio je čitalac "Avaza", koji je pohvalio radio policije.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je potvrđeno da se incident dogodio.

Uručen prekršajni nalog

- Izašli smo na teren, identifikovali lica, kod jednog od njih je pronađen gasni pištolj koji je oduzet, a uručen mu je i prekršajni nalog, dežurni tužilac je ocjenio da nema elemenata krvične odgovornosti - navode u MUP-u.

Aleksandar na kraju zaključuje da će njegova sestra i prijateljica preko će konzulata insistirati da se krivično gone ta lica zbog "nečasnih i krajnje kukavičkih nedjela".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.