PODIGNUTA OPTUŽNICA

Državljanin Srbije za hiljadu eura prevozio migrante: Policajca skoro pregazio kamionom

Policijski službenici uočili su ga tokom vožnje u mjestu Sveti Križ

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O.

21.7.2022

Čakovečko Općinsko državno odvjetništvo nakon istrage podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg državljanina Srbije zbog počinjenja kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj te zbog napada na službenu osobu.

- Okrivljenog 53-godišnjaka tereti se da je 10. juna 2022. u okolici Slavonskog Broda, za obećanu nagradu od 1000 eura, primio u kombi-vozilo više državljana Indije koji nisu imali vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili šengenskog prostora, s ciljem da ih ilegalno preveze u Sloveniju. 

Policijski službenici uočili su ga tokom vožnje u mjestu Sveti Križ i svjetlećom tablicom stop naredili mu zaustavljanje, no okrivljenik se odbio zaustaviti. Tereti ga se da je nastavio vožnju uz desni rub ivičnjaka i zaobišao jednog policijskog službenika te nastavio vožnju prema drugom policijskom službeniku koji je morao odskočiti u stranu kako bi izbjegao nalet vozila,  naveo je iz DORH-a.

Državljanin Srbije nalazi se u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.