RASPISANE POTRAGE

Granična policija BiH uhapsila više osoba: Sud ih potraživao

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini

Policija privela nekoliko osoba. ILUSTRACIJA

A. O.

21.7.2022

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, 21. jula 2022. godine, uhapsili su osobu inicijala S.V. (1971.), državljanina Republike Francuske. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.


Krivična djela,

Dan ranije, 20. jula 2022., službenici Jedinice GPBiH Trebinje uhapsili su državljanina R. Hrvatske, A.P. (1996.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 19. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala M.M. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela „učestvovanje u tuči“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 18. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala S.K. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.


Ulazak u državu

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, 17. jula 2022.,uhapsili su osobu inicijala S.M. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela „pronevjera u službi“ i „lažno prijavljivanje“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 16. jula 2022. uhapsili su osobu inicijala J.O. (1997.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da su za ovom bh. državljankom Općinski sud u Banovićima i Općinski sud u Živinicama raspisali potrage zbog krivičnih djela „krađa“. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.