KOMŠIJE U NEVJERICI

Stravično ubistvo i samoubistvo: Ubio oca puškom, pa zabio sebi nož u srce pred sinom i ženom

U tom domaćinstvu nikada nije bilo nesloge niti svađe, a nisu bili problematični niti su se sukobljavali sa komšijama, navode komšije

Sa lica mjesta. NEBOJŠA MANDIĆ / KURIR

S. S. / Kurir.rs

30.7.2022

Gorislav Č. (56) ubio je svog oca Mirčetu (74) hicima iz lovačke puške, pa se naočigled ukućana zaklao, u selu Božetići kod Novog Pazara. Zločin dogodio se u ranim jutarnjim satima.

- Ubistvo i samoubistvo se dogodilo u porodičnom domaćinstvu u kojem su živjeli Gorislav i Mirčeta. On je najprije potegao pušku i ubio oca, a kada su sin i supruga skočili da ga zauzadaju i otmu mu oružje, otrčao je u kuću, dograbio nož i zario ga sebi u srce - pričaju komšije ove porodice.

Kako kažu, nikome nije jasno šta je motiv stravičnog ubistva i samoubistva.

- Večer prije tragedije oni su sjedili u dvorištu, večerali i pili pivo. Imali su goste, sve je djelovalo potpuno normalno. Šta se dogodilo tokom noći i rano ujutru, samo njih dvojica znaju - kažu komšije i nastavljaju:

- U tom domaćinstvu nikada nije bilo nesloge niti svađe, a nisu bili problematični niti su se sukobljavali sa komšijama. Pošteni, radni i vrijedni ljudi - navode Kurirovi sagovornici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.