PODIGUNTA OPTUŽNICA

Muža izbola 15 puta u grudni koš pa sebi pokušala prerezati grkljan: Pokrila ga pvc folijom, jorganima, dekom

Tokom uviđaja policajci su na krevetu ispod deka pronašli umotanog u foliju, natopljenog u omekšivač nesretnog Sinišu

A. O. / Kurir.rs

2.8.2022

Optužena Jasmina S.. FACEBOOK

Optužnicu protiv Jasmine S. iz Lazarevca (44) Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo. Sumnja se da je u februaru ove godine na svirep način ubila supruga S.S, nakon čega je sebi pokušala da oduzme život.

- Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optužnica je podnijeta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, uz prijedlog da joj se produži pritvor - saopćeno je iz tužilaštva.


Jedan tepih

Sumnja se da je Jasmina S. suprugu zadala 15 ubodnih rana u predjelu trupa, nakon čega je u cilju prikrivanja krivičnog djela, ispod tijela pokojnog stavila na pod jedan tepih, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu. Preko tijela stavila je pvc foliju, dva jorgana, deku, prekrivač i jednu žensku jaknu.

Potom je 28. februara ove godine nožem sebi nanijela povrede u predjelu vrata i lijeve podlaktice.

Tijelo pokojnika otkriveno je istog dana u stanu kojem su živjeli sa djecom.


Ležala na podu

Podsjetimo, zločin je otkriven 28. februara kada je Jasmina S. prerezala sebi grkljan i vene na levoj ruci u iznajmljenom stanu u kom je boravila sa porodicom, a njihova maloljetna djeca tada su zatekla jezivu scenu. Ona je ležala na podu dnevne sobe u kojoj je i držala beživotno tijelo svog supruga, a ostavila je i oproštajno pismo koje su djeca odnijeli komšiji koji je prijavio da je se žena pokušala da se ubije.

- Jasmina je tada hospitalizirana, a tokom uviđaja policajci su na krevetu ispod deka pronašli umotanog u foliju, natopljenog u omekšivač nesretnog Sinišu. Inspektori su bili u šoku nakon otkrića zločina, a daljom istragom utvrđeno je da je ona ubila supruga, skrivala njegovo tijelo i sa djecom danima živjela u istoj prostoriji - podsjeća sagovornik, piše Kurir.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.