POTVRĐENO ZA AVAZ

Uhapšen vojnik zbog posjedovanja droge: Pronađeno 27 kilograma marihuane

Izvršen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičena lica na području općine Foča i Istočnog Sarajeva

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

Piše: A. O.

3.8.2022

Policijski službenici uprave Foča provodeći planske aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Foča realizirali su akciju kodnog naziva "Vojnik".

Ovom prilikom uhapšena je osoba inicijala V.M. sa Pala i osoba inicijala T.S. iz Foče, potvrđeno je za portal "Avaza".


Tri vreće

Naime dana 02.08.2022. godine u mjestu Miljevina, općina Foča, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo „Passat“ kojim je upravljala osoba inicijala V.M. 

Zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ uz predhodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres istog kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma, biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.


Izvršen pretres

Izvršen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičena lica na području općine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad pomenutim licima vrši kriminilastička obrada.

Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih lica biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.