AVAZ SAZNAJE

I njima se to događa: Prevrnulo se vatrogasno vozilo u Malešićima kod Ilijaša

Zbog suženja puta i loše putne infrastrukture nedaleko od nekih stotinjak metara prije samog objekta koji je gorio prevrnuo se vatrogasni kamion, kazao je Brkanić

Sa mjesta nesreće. AVAZ

Piše: A. Ovčina

3.8.2022

Vatrogasno vozilo prevrnulo se jučer tokom intervencije vatrogasaca u Malešićima kod Ilijaša, saznaje "Avaz". Ovom prilikom nekoliko vatrogasaca je povrijeđeno.

Ovu informaciju za portal "Avaza" potvrdio je direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić.

- Vatrogasci su obavljajući svakodnevno aktivnosti gašenja požara dobili su dojavu da je aktivan požar u Malešićima na toj lokaciji. Krenuli su iz ispostave Ilijaš sa vatrogasnim vozilom. Zbog suženja puta i loše putne infrastrukture nedaleko od nekih stotinjak metara prije samog objekta koji je gorio prevrnuo se vatrogasni kamion - kazao je Brkanić za portal "Avaza".


Nesreća se dogodila u Ilijašu. AVAZ

Dodao je da na svu sreću niko nije stradao te da su vatrogasci zadobili lakše tjelesne povrede.

- Zbrinuti su u Klinički centar, gdje ih je hitna pomoć odvezla, gdje im je ukazana pomoć. Jedan od vatrogasaca ostao je na daljem posmatranju - rekao je Brkanić.


Vatrogasno vozilo se prevrnulo. AVAZ

Brkanić nam je potvrdio da su dvojica vatrogasaca povrijeđena. Drugi vatrogasac je pušten kući. Naglasio je da su pozvali policiju koja je odradila svoj dio posla.

- Čekamo izvještaj policije - zaključio je Brkanić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.