RAZMOTAVA SE KLUPKO

Uhapšeni policajac u Srbiji i njegova žena iz BIA-e radili za Zvicera: Švercovali velike količine kokaina

Kako je MUP Srbije saopćio Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, za potrebe kriminalne grupe, vršio provjere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i povjerljive podatke saopćavao ostalim članovima grupe

Velja Nevolja, Marko Miljković i Radoje Zvicer. Libertas Press

S. S. / Blic.rs

3.8.2022

Službenik Uprave kriminalističke policije Srbije Danijel J. (41) i njegova supruga Dušica J. (39), inače pripadnica BIA-e, koji su uhapšeni u velikoj akciji dovode se u vezu sa odbjeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, saznaje "Blic".

Oni su osumnjičeni da su, uz pomoć bivšeg policijskog službenika K. M. i Aranđelovčanina Ž. F, krijumčarili velike količine kokaina. Drogu su krijumčarili prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovali u Srbiju i Crnu Goru.

Provjerovao podatke oko Belivuka

Kako saznaje Blic, uhapšeni pripadnici MUP-a i BIA radili su za Ljubomira Milovca, visoko rangiranog policajca-kriminalca iz Crne Gore i za šefa kavačkog klana - Radoja Zvicera!

Kako je MUP Srbije saopćio Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, za potrebe kriminalne grupe, vršio provjere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i povjerljive podatke saopćavao ostalim članovima ove kriminalne grupe.

- Provjeravao je i podatke oko Veljka Belivuka i to prenosio ostalim članovima krimi grupe - kaže izvor "Blica".

Transport novca iz Srbije u Crnu Goru

Sumnja se da je K. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Dio novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Ž. F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.