KRVAVI POHOD

"Avaz" na licu mjesta: Opsadno stanje u Gorici kod Gruda gdje su sinoć ubijene dvije osobe i dvije ranjene

Napadač je otišao do kuće po automatsku pušku, potom se vratio i zapucao po ljudima ispred objekta gdje se slavio sveti Stjepan

Piše: M. Smajkić

4.8.2022

Ugostiteljski objekat ispred kojeg je zapucao 50-godišnji napadač - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u pohodu 50-godišnjeg muškarca tokom noći u mjestu Gorica kod Gruda. Kako je navedeno iz MUP-a ZHK, sve se dogodilo oko 2 sata iza ponoći.

Reporteri "Avaza" stigli su na lice mjesta, ispred objekta gdje se dogodio krvavi pohod. Veliki broj pripadnika MUP-a ZHK su na terenu. U mjestu Gorica kod Gruda trenutno je opsadno stanje.

Do pucnjave je došlo nakon kratke prepirke prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe. Napadač je uhapšen. Kako smo ranije objavili, sukob je postojao od ranije.

Oni su feštali tokom proslave svetog Stjepana. Nakon prepirke, napadač je napustio ugostiteljski objekat i otišao do kuće. On je uzeo automatsku pušku i potom se vratio i zapucao po ljudima ispred objekta gdje se slavio sveti Stjepan.


Ubio je dvojicu, još dvojicu ranio. Njega su do dolaska policije savladali mještani. Kako smo ranije objavili, svemu je kumovao alkohol.

- Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istog - rekli su iz MUP-a ZHK.


O svemu se oglasilo i kantonalno Tužilaštvo.

- Dana 04.08.2022. godine oko 2:00 sati u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe a 2 su ranjene, o kojem događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzeti će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja krivičnih djela Ubistvo i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari - saopćili su iz Tužilaštva ZHK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.