HRVATSKA

Novi detalji rijetko viđene tragedije: Ovo je plovilo koje je sudjelovalo u tragičnom pomorskom sudaru kod Kamenjaka

Kako nezvanično saznaje Glas Istre, u ovom slučaju je veće plovilo, na kojem je bilo dvoje Njemaca, pregazilo drugo, manje plovilo, na kojem je bilo šest osoba, također iz Njemačke

H. J. I.

6.8.2022

Brod koji je pregazio drugo plovilo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Pomorska nesreća koja se dogodila jutros u akvatoriju kod Kamenjaka u Hrvatskoj zaprepastila je mnoge.

Naime, ovakve nesreće se relativno rijetko događaju jer morsko prostranstvo je veliko i dva plovila se teško mogu sudariti, piše Glas Istre.


Ostalih pet putnika nije povrijeđeno

Kako nezvanično saznaje Glas Istre, u ovom slučaju je veće plovilo, na kojem je bilo dvoje Njemaca, pregazilo drugo, manje plovilo, na kojem je bilo šest osoba, također iz Njemačke.

Nažalost, jedna osoba od njih je i stradala, bila je to žena od 44 godine koja je prevezena u Marinu Veruda gdje ju je dočekala hitna pomoć, ali pomoći nije bilo.

S obzirom na okolnosti događaja, prava je sreća da žrtava nije bilo više. Ostalih pet putnika s plovila, koje je naposlijetku i potonulo negdje kod Porera, nisu povrijeđeni, s izuzetkom starije žene koja je potražila pomoć jer je u stanju šoka.


Uviđaj je u toku

U ovom trenutku u Marini Veruda obavlja se uviđaj nad plovilom koje je, po svemu sudeći, skrivilo nesreću i naletjelo na drugo, manje plovilo. Ono se još uvijek nalazi u moru, tamo je i mnogo policije. 

Očekuje se da će uskoro biti izvađeno na obalu da se uviđaj može sprovesti do kraja.

Naravno, ne treba prejudicirati ko je kriv. Više detalja bit će poznato nakon što se uviđaj obavi i prikupe sve činjenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.