POTVRDIO BOŽINOVIĆ

Uviđaj na mjestu nesreće završen: Autobus iz Poljske odvezen na osigurano parking mjesto

Što se tiče stvari putnika, one su pohranjene u prostorijama PU varaždinske, istakao je ministar

H. J. I.

U nesreći je poginulo 11 osoba

Foto: Željko Lukunić / Pixsell


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i načelnik Štaba civilne zaštite Davor Božinović održao je press konferenciju u Varaždinu ispred Opće bolnice. 

Božinović je potvrdio kako je završen uviđaj na mjestu nesreće na autoputu A4, gdje u ranim jutarnjim satima sletio sa ceste autobus iz Poljske.

- Autobus je odvezen na osigurano parking mjesto. Što se tiče stvari putnika, one su pohranjene u prostorijama PU varaždinske. Tamo će se te stvari izdavati osobama onako kako budu dolazili zahtjevi i od službenih institucija - rekao je.

- U autobusu su bile 44 osobe (42 putnika i 2 vozača), na liječenju su 32 osobe, a 12 ih je smrtno stradalo - potvrdio je Božinović te je rekao kako će nastojati iskomunicirati nove vijesti kako budu dolazile.

- Nažalost, jedna od najvećih tragedija. Policija pruža punu podršku, i tokom uviđaja i tokom dokaznih radnji. Još jedna potvrda kolika je opasnost u prometu. Policiji ne preostaje drugo nego da i dalje nastavljamo s pojačanim aktivnostima - rekao je glavni direktor policije Nikola Milina.

NA VRH

Podijeli članak na