POTVRDIO BOŽINOVIĆ

Uviđaj na mjestu nesreće završen: Autobus iz Poljske odvezen na osigurano parking mjesto

Što se tiče stvari putnika, one su pohranjene u prostorijama PU varaždinske, istakao je ministar

U nesreći je poginulo 11 osoba. Željko Lukunić / Pixsell

H. J. I.

6.8.2022

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i načelnik Štaba civilne zaštite Davor Božinović održao je press konferenciju u Varaždinu ispred Opće bolnice. 


Božinović je potvrdio kako je završen uviđaj na mjestu nesreće na autoputu A4, gdje u ranim jutarnjim satima sletio sa ceste autobus iz Poljske.


- Autobus je odvezen na osigurano parking mjesto. Što se tiče stvari putnika, one su pohranjene u prostorijama PU varaždinske. Tamo će se te stvari izdavati osobama onako kako budu dolazili zahtjevi i od službenih institucija - rekao je.


- U autobusu su bile 44 osobe (42 putnika i 2 vozača), na liječenju su 32 osobe, a 12 ih je smrtno stradalo - potvrdio je Božinović te je rekao kako će nastojati iskomunicirati nove vijesti kako budu dolazile.


- Nažalost, jedna od najvećih tragedija. Policija pruža punu podršku, i tokom uviđaja i tokom dokaznih radnji. Još jedna potvrda kolika je opasnost u prometu. Policiji ne preostaje drugo nego da i dalje nastavljamo s pojačanim aktivnostima - rekao je glavni direktor policije Nikola Milina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.