POGINULO 12 LJUDI

Otkriven uzrok nesreće poljskog autobusa: Vozač izgubio kontrolu nad volanom

Nakon što je izgubio kontrolu nad volanom, autobus je skrenuo u desnu stranu, probio zaštitnu ogradu i sletio sa autoputa

Vozač je izgubio kontrolu nad volanom. Matija Habljak / Pixsell

H. J. I.

6.8.2022

Uviđajem saobraćajne nesreće poljskog autobusa u kojoj je u subotu na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad volanom, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača. 



Uviđaj nesreće koja se dogodila u subotu oko 5,25 sati na autocesti Goričan - Zagreb u smjeru Zagreba kod mjesta Breznica provela je u prethodnom postupku zamjenica varaždinske županijske državne odvjetnice zajedno s policijskim službenicima varaždinske policije, izvijestilo je na svojim internetskim stranicama Državno odvjetništvo.


Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoputa. U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.



U cilju utvrđivanja načina i uzroka prometne nesreće državno odvjetništvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba, vještačenje alkoholiziranosti vozača autobusa i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.