TUŽILAŠTVO ZDK

Optužen poznati razbojnik iz Sarajeva: Priganica opljačkao trgovinu

Prijeteći pištoljem, Haris Priganica ukrao 550 KM iz radnje u Zavidovićima

Privođenje pljačkaša “Binga” u Sarajevu. Avaz

Piše: B. C.

8.8.2022

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Harisa Priganice (36) zbog činjenja krivičnog djela. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica.

Priganica je optužen da je 14. decembra 2021. godine u 17.20 sati u Zavidovićima, obučen u žutu jaknu s crnom kapuljačom na glavi i s pištoljem u ruci, ušao u trgovačku radnju I., vlasništvo D. N., koja se nalazi u ulici Gazi Husrev-bega.

Prišao je blagajni za kojom se nalazila radnica A. E., u čijem je pravcu usmjerio pištolj te joj se povišenim tonom obratio riječima: „Brzo, brzo“, pokazujući joj na novac u kasi.

U strahu za svoj život, radnica je otvorila ladicu kase i izvadila plastičnu posudu u kojoj se nalazio kompletan dnevni pazar prodavnice u iznosu od oko 550 KM u gotovom novcu u različitim apoenima, te mu ga predala. On je novac uzeo i istresao u kesu, a potom pobjegao u pravcu obližnje sportske dvorane.

Haris Priganica je dobro poznat policiji u Kantonu Sarajevo. On je u Kantonalnom sudu u Sarajevu 2018. godine osuđen na tri godine zatvora kao član grupe koja je 2017. opljačkala poslovnice TC “Bingo” u Sarajevu i Bugojnu, kada su odnijeli gotovo 160.000 KM. Prisluškivali su policajce kako bi znali njihovo kretanje, a u pljačkama su koristili lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg. Njih petorica osuđena su na ukupno 17 godina zatvora.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.