AKCIJA REZ

Tužilaštvo BiH tražit će još dva mjeseca pritvora za Keljmendija, Ahmića i Sejfovića

Njima je pritvor određen 15. jula kao bi se osigurao neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizirani kriminal

Fotografije prilikom hapšenja osumnjičenih. MUP KS

Piše: M. Aščić

8.8.2022

Tužilaštvo BiH predložit će Sudu BiH još dva mjeseca pritvora uhapšenima u akciji kodnog imena "Rez", saznaje portal "Avaza" iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji.

Riječ je o uhapšenima Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću, rođaku Amela Sejfovića i Ajlinu Ahmiću.


Njima je pritvor određen 15. jula kao bi se osigurao neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizirani kriminal. Tužilaštvo sada traži još dva mjeseca.


Iz Tužilaštva BiH su nakon hapšenja poručili da prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.


Svi su uhapšeni koristili aplikaciju Sky. Elvis Keljmendi koristio je nadimak „Besa Bes“ i „Cataleya“, Ajlin Ahmić je bio „Avatar“, a Sejfović je bio "Bernardo Provenzano". Sumjiče se da su na kilogramu kokaina uzimali 90.000 KM, a heroina 40.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.