NAKON NESREĆE

Dvoje Poljaka i dalje u kritičnom stanju, četvero se vratilo u Poljsku

U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero povrijeđenih Poljaka

Sa mjesta nesreće. VJERAN ZGANEC ROGULJA / PIXSELL

A. O.

8.8.2022

Nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu na autocesti A4, Ministarstvo zdravstva Hrvatske objavilo je vijest o stanju putnika poljskog autobusa.

Dvije osobe koje su teško povrijeđene, i dalje su u kritičnom stanju. Stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom je stabilno.








Dvoje najteže povrijeđenih nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, kažu u Ministarstvu. 

U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero povrijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijaliziranim odjelima.


Otišli za Poljsku

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvero povrijeđenih iz teške saobraćajne nesreće. 

U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi najvjerojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološki odjel.


Spremni za otpust iz bolnice

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih je šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC-u Zagreb, saopćili su iz Ministarstva zdravstva. U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Ove sedmice, Poljska planira vratiti kući desetak povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Valdemar Kraska (Waldemar).

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.