KRENULI IZ MAKEDONIJE

Bračni par krijumčario zlato u pelenama vrijedno više od 33.000 KM: Policija ih uhapsila

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sjedišta pronašao torbu

Zlato krili u pelenama. UPRAVA CARINE

A. O. / Nova.rs

9.8.2022

Na prijelazu Preševo u Srbiji, carinici su u saradnji s policijom, jučer spriječili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit.

Vrijednost nakita procenjena je na više od 2,2 miliona dinara (33.328,12 KM).

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prijelaza za detaljan pregled izdvojen automobil Volkswagen pasat švicarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švicarskoj putovao mlađi bračni par.

Otkriveno zlato. UPRAVA CARINE

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima „Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja.

Vrijedan nakit pronađen. UPRAVA CARINE

Kako vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na više od milion dinara (16.664,06 KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.