OBRAČUN DVIJE PORODICE

Velika tučnjava u Kninu: Žena košarkaša Save Lešića šamarala djevojčicu (13), on narušavao javni red i mir

Zbog prijetnje je krivično prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, iako se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe

S. S. / Index.hr

Sava Lešić

Foto: ADMIRAL BET ABA LEAGUE / DRAGANA STJEPANOVIĆ


Hrvatska policija je večeras objavila veliko saopćenje o obračunu u Kninu koji je počeo napadom košarkaša Borca iz Čačka Save Lešića, koji je rodom iz Knina i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u saobraćaju, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije porodice.

Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za krivična djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih povreda, nanošenja lakših tjelesnih povreda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako saznaje Index, za nanošenje teške tjelesne povrede bratu dviju Kninjanki, inače vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše tjelesne povrede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića krivično je prijavljen zbog prijetnje pištoljem.

Zbog prijetnje je krivično prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, iako se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao brat Kninjanki.

Žena srpskog košarkaša šamarala djevojčicu

U nastavku vam donosimo saopćenje policije:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. avgusta u večernjim satima (oko 19:40) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u saobraćaju, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne povrede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne povrede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne povrede.

Četiri krivične prijave i dvije prekršajne

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća krivična djela iz Krivičnog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje krivičnog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje krivičnog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje krivičnog djela teška tjelesna povreda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje krvičnog djela tjelesna povreda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena krivična prijava Općinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjeg, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe - stoji u saopćenju policije.

Kako je došlo do brutalnog obračuna

U incidentu je sudjelovao profesionalni košarkaš Borca iz Čačka Sava Lešić koji je inače porijeklom iz sela kraj Knina.

Bijeli Audi beogradskih tablica pred ulazom u Knin prepriječio je put autu u kojem su bile djevojka od 25 i djevojčica od 13 godina iz Kina. U automobilu beogradskih tablica navodno su bili Lešić i supruga.

Lešićeva žena je izašla iz auta i fizički nasrnula na 13-godišnjakinju, da bi se potom umiješao i Lešić, također fizički nasrnuvši na djevojke.

13-godišnjakinja je, prema informacijama kojima raspolaže Index, dobila najmanje jedan šamar. Navodno je oštećen i retrovizor na automobilu u kojem su bile Kninjanke.

Djevojke su ocu, inače aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo nedaleko od Knina u kojem borave dvojica napadača. Braća Lešić, Sava i Dragan, prepričavaju mještani Indexa, fizički su napala oca i brata Kninjanki.

Teške tjelesne povrede

Brat djevojaka, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim povredama prvo u bolnici u Kninu, a ubrzo je prebačen u šibensku bolnicu. Danas je pušten kući. U napadu su se navodno koristili čekić i letva. Napadnuti su policiji ispričali da je u sukobu sudjelovao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem.

Braća su, neslužbeno saznaje Index, inače državljani i Hrvatske i Srbije. Sava i Dragan Lešić kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju.

Jedna od četiri napadnute osobe, koja je željela ostati anonimna, ispričala je Indexu kako je došlo do toga da su dvojica srpskih državljana prepriječila put autu s djevojkama. Kaže da su pokušali prestići automobil u kojem su bile djevojke, no isprva nisu uspjeli, pa su na kraju prepriječili put automobilu s djevojkama i fizički ih napali. Potvrđuju da je bilo i šamara.

Neslužbeno saznaje Index kako je iz oba automobila bilo nekih gestikulacija koje su završile fizičkim obračunom, prvo na cesti, a potom u selu u koje su otišli otac i brat Kninjanki. Otac i brat su policiji rekli da su išli vidjeti ko je to napao djevojke i popričati s njima, no da su ubrzo napadnuti. 

NA VRH

Podijeli članak na