DRAMA U HRVATSKOJ

Košarkaš Lešić nakon tučnjave u Kninu: Vrijeđali su na nacionalnoj osnovi, metalnim lancem je udario majku

Sava Lešić. ADMIRAL BET ABA LEAGUE

S. S./ Sportal

10.8.2022

Sava Lešić, povremeni reprezentativac Srbije i košarkaš Borca iz Čačka, a inače rodom iz Knina, oglasio se nakon haosa koji se dogodio u Hrvatskoj, kada je došlo do incidenta sa jednom tamošnjom porodicom.

Košarkaš Borca iz Čačka je prvo učestvovao u sukobu u saobraćaju, da bi nedugo potom haos nastavljen ispred njegove porodične kuće.

- Prije ulaska u selo kod Knina htio sam da obiđem auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera gdje su sekunde dijelile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa. Odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz automobila, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa - rekao je Lešić u izjavi za Sportal.

Nakon što ih je razdvojio a supruga se vratila u vozilo, krenuli su ka kući, ali su tokom puta primjetili da ih drugo vozilo prati i slika. Pola sata kasnije, ispred Lešićeve kuće stigla su dva automobila iz kojih su izašla dva čovjeka, koji su počeli da traže automobil po dvorištu. Nakon što su ga pronašli, stariji od dva čovjeka je rekao Lešiću da su "1995. godine ubili njegovu majku, a da će on sad pobiti sve", i krenuo da udari Lešićevog brata.

- Nakon toga smo u samoodbrani odregaovali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do kola da izvuče lanac sa metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gdje sam pokušao da se branim bježeći. Nakon toga, dok me je jurio, on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah a stariji je nastavio sa prijetnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji - zaključio je Lešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.