SPROVEDENA AKCIJA

Oglasili se iz OSA-e nakon hapšenja njihovog pripadnika: Odlučni smo u borbi protiv zloupotrebe položaja

Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu, navode iz OSA-e

Iz OSA-e su se jutros oglasili povodom hapšenja uposlenika. ILUSTRACIJA / MUP RS

A. O.

10.8.2022

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Tužilaštva BiH jučer su izvršili akcije  "Transporter" i "Storidž" na području Bosanske Gradiške i Banje Luke.

Tom prilikom uhapšeni su Srđan Rađević, Robert Radonjić, Davorin Popović i Miloš Lukajić. Robert Radonjić zaposlenik je OSA-e BiH.

Iz OSA-e su se jutros oglasili povodom njegovog hapšenja. 

- Povodom informacije da je u jučerašnjoj akciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a RS uhapšen i službenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, želimo poručiti da Agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv kriminala i korupcije.


Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine odlučna je borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika.

Do sada je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet Agencije i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu, navode iz OSA-e. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.