VANDALIZAM

Tukli policajce, pa im polomili retrovizor na automobilu: Svi su uhapšeni

Za to vrijeme su D.D. i M.V. zadavali udarce nogama u predielu glave i tijela policajcu i odgurivali oštećenog M.K.

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O. / Nova.rs

10.8.2022

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, u saradnji sa PU Pančevo, uhapsili su dvije osobe inicijala M.V. i M.V., a zbog sumnje da su izvršili krivična djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i uništenje i oštećenje tuđe stvari. 

Osim njih, policija je uhapsila i osobe inicijala N.M., Ž.M., D.D., F.M. i N.B. jer su izvršili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.


Odbio da pokaže ličnu kartu

Naime, 4.08.2022. godine u Omoljici, M.V. je odbio da na uvid da ličnu kartu koju mu je tražio oštećeni D.P., inače pripadnik PU Pančevo koji je obavljao službenu dužnost, a potom je istog bez povoda udario u rame i pružao otpor prilikom stavljanja u položaj za vezivanje.

Za to vrijeme su D.D. i M.V. zadavali udarce nogama u predielu glave i tijela policajcu i odgurivali oštećenog M.K., također pripadnika PU Pančevo. Nasilnicima su se pridružili i Ž.M., N.M.,N.B.,F.M. i M.B., koji su udarce zadavali i A.F., D.C., uslijed čega su svi oštećeni, pripadnici PU Pančevo, zadobili lake tjelesne povrede.


Polomljen retrovizor

Vandali se tu nisu zaustavili već je osumnjičeni M.V. potom rukom polomio retrovizor na službenom vozilu MUP, dok je M.V. sredstva za vezivanje isjekao.

Na prijedlog OJT Pančevo, Osnovni sud u Pančevu je odredio pritvor prema Ž.M., M.V. i M.V. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.