ŠOKANTNO

Elma Sabljica: Tukli su mog muža željeznim šipkama i pucali u točak automobila na strani gdje je sjedio sin (5)!

Izašla sam iz automobila i vidjela četiri osobe kako tuku moga supruga velikim željeznim šipkama, rekla je Sabljica

Elma Sabljica sa suprugom i sinom. FACEBOOK

Piše: A. Ovčina

15.8.2022

Elma Sabljica iz Sarajeva javila se za portal „Avaza“  te prenijela nevjerovatnu priču. 

Naime, prava drama se odigrala 19. jula ove godine kada je njen suprug Irhad Sabljica napadnut i ranjen u Lukavici, u mjestu Mladice.

Na osnovu njenih tvrdnji, tom događaju prisustvovala je ona ali i njen petogodišnji sin. Počinioci su na njih pucali iz pištolja, ali na svu sreću nisu pogođeni.


Predstavio se pod lažnim imenom

- Cijelom nemilom događaju prethodio je poziv mom suprugu od strane muškarca koji je rekao da se zove Vasilije Anonić. Rekao je da mu treba uraditi grijanje, jer muž radi kao monter centralnog grijanja, a to je bio način da ga navuku da dođe u Lukavicu i urade ovo što su uradili – priča nam sagovornica.

Dodala je da 19. jula 2022 u 21 sat njenog muža je kontaktirala osoba, čije im je ime i prezime sada poznato da se nađu na benzinskoj pumpi, koja se nalazi u Lukavici.

- Otišli smo do iste pumpe, a to lice nam je ušlo u auto na stražnje sjedište sjedajući sa našim malodobnim sinom, navodeći nas do neke kuće u kojoj je muž trebao pogledati grijanje. 

Nakon što je suprug izašao iz auta, ispred te kuće sa licem koje nam je sjelo u automobil, nakon par sekundi čula sam da se nešto dešava ispred kuće, ali nisam mogla vidjeti, jer je kuća bila okružena velikim žbunjem. 

Izašla sam iz automobila i vidjela četiri osobe kako tuku moga supruga velikim željeznim šipkama. Počela sam da udaram napadače i povišenim glasom povikala "Pucaj Irhade", misleći da će prestati ako čuju da imamo pištolj. Muža sam pokušala ugurati u automobil, ali su tada počeli da pucaju u našem smjeru iz dva pištolja. Jedan je metak pogodio supruga u lijevu nogu, a drugi je u gumu automobila, na strani gdje mi je sjedio sin. Muž sav krvav od udaraca u glavu se većom brzinom udaljio se sa mjesta nesreće. Potom smo nazvali policiju i hitnu pomoć zaustavljajući se ispred jednog kafića u Lukavici – rekla je Sabljica.


Nalazi sa KCUS-a. AVAZ

Doživjela neprijatnosti

Dodala je da su joj supruga zadržali u Kasindol bolnici 2 i po sata, iako je insistirao da ga prebace u Federaciju, jer je i ona uposlenik na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, gdje je zaposlena kao medicinska sestra.

Istakla je da je vozilo hitne pomoći iz Kantona Sarajevo došlo na pumpu na ulazu ka Dobrinji.

- U stanici sam doživjela neprijatnost od jednog policajca. Nije mi dozvolio da koristim telefon da pitam gdje mi je dijete i kod koga je. Kad mi je dijete prijatelj doveo ispred stanice nisu mi dali da ga uzmem, jer navodno ne može ući u stanicu, a 20. jula pozvani smo samo na prepoznavanje lica koja su nas napala. Prepoznali smo ih i oni su uhapšeni, ali nikakvih više informacija nemamo dalje, osim toga da su sve priznali i da su pušteni i imamo njihova imena – kazala je.


Rezultati nalaza sa KCUS-a. AVAZ

Prijava policiji

Dodala je da se njen suprug potukao sa jednim momkom prije dva mjesca, a koji je njima prijetio pred svjedocima.

- Sve podatke informacije i svjedoke smo prijavili u policijsku stanicu na Dobrinji 4. U strahu da se ovo ne zataška, a pokušava se, i dalje nam se prijeti.


Irhad zadobio rane na glavi od udaraca. AVAZ

Događaj prijavljen

Iz MUP-a RS su potvrdili ovaj događaj za portal "Avaza".

- U vezi sa vašim upitom obavještavamo Vas da je događaj prijavljen 18.07.2022. godine Policijskoj stanici Istočna Ilidža. Policijski službenici radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Tjelesna povreda“ u kojem je lice Irhad Sabljica zadobio povredu nanesenu upotrebom vatrenog oružja, identifikovali su izvršioce i Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri lica dostavili Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu - kazali su iz MUP-a RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.