SAZNAJEMO

Tragičan kraj potrage: Slovenska državljanka pronađena mrtva na planini Velež u nekadašnjem vojnom objektu

GSS je spasio sa istog mjesta u februaru

M. Smajkić

Velež planina

Foto: AGENCIJE


Potražna akcija za slovenskom državljankom na području Brasine, na planini Velež, završila je tragično, potvrđeno je za portal "Avaza".

Kako nam je rečeno iz Gorske službe spašavanja (GSS), stanice Mostar, njihovi timovi su, nažalost, jutros u 8.30 sati, nedugo po izlasku na teren, pronašli mrtvu M.D. (44) iz Celja.

Pronađena u tunelu

Nesretna Slovenka je pronađena u tunelu u bivšem vojnom objektu, a uskoro se očekuje dolazak ljekarske i policijske ekipe, kao i dežurnog kantonalnog tužioca.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je, također, potvrđena ova informacija, odnosno, kako nam je rečeno, vođa tima GSS-a Mostar ih je obavijestio o pronalasku mrtvog tijela.

Izgubila kontakt s kćerkom

 Kako saznajemo, jučer je policija na planini Velež pronašla njen automobil Škoda, kojim se i dovezla na to područje i to nakon što je mostarsku policiju alarmirala njena majka. Ona im je kazala da je zadnji put s kćerkom telefonski razgovarala 10.avgusta kada joj je kazala da se nalazi na planini Velež, nakon čega je s njom izgubila kontakt.

Zanimljivo, M.D. je u februaru ove godine također bila na Veležu, kada su je iz dubokog snijega na vrhu Brasine spasili upravo timovi GSS-a Mostar.

NA VRH

Podijeli članak na