POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Drama u Bihaću: Neželjeni gosti pokušali pregaziti vlasnika kluba "Borik", on izvadio revolver i pucao na njih

Policiji se predali otac i sin i dovezli terenac kojim su nasrnuli na vlasnika kluba

B. C.

Otac i sin na kriminalističkoj obradi

Foto: Avaz


U Bihaću se sinoć odvijala prava drama nakon što su vlasnika kluba "Borik", gost kojem je bio zabranjen ulaz i njegov sin pokušali pregaziti, a on pucao u njihovom pravcu. 

Otac i sin, naknadno su se sami predali policiji i dovezli vozilo kojim su nasrnuli na vlasnika kluba, potvrdio je za portal "Avaza", Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko- Sanskog kantona.  

- Danas u jutarnjim satima otac i sin su dobrovoljno sami došli u Policijsku stanicu, dovezli terensko vozilo i predali se. U toku je kriminalistička obrada, a bit će dostavljen izvještaj- kazao je za portal "Avaza" portparol Beganović. 

Otišao pa se ponovo vratio

Prema njegovim riječima, Policijska stanica Bihać sinoć je u 23.20 sati zaprimila dojavu od strane zaštitara zaštitarske agencije "Bakrač" koji je na dužnosti bio u ugostiteljskom objektu "Borik" da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane A. D. (59) iz Bihaća, kome je zbog ranijih dešavanja u istom objektu zabranjen ulazak.

Kako nije pušten u klub A. D. je počeo vrijeđati, prijetiti po život i omalovažavati vlasnika.

- Policijska patrola je je pronašla osumnjičenog, koji je prihvatio odgovornost i u policijskoj stanici mu je izdat prekršajni nalog zbog kršenja javnog reda i mira. Kako nije davao nikakvu sumnju da će nastaviti sa remećenjem javnog reda i mira, nakon prihvatanja odgovornosti isti je napustio stanicu- kazao je za portal "Avaza" Beganović.

Nakon što je otišao iz stanice oko 30 minuta iza ponoći A. D. se u pratnji sina A. D. terenskim vozilima, quadovima, dovezao pred klub “Borik”, gdje su zatekli vlasnika Z. R. (45) iz Bihać.

- Njih dvojica su na vlasnika krenuli terencima. Vlasnik je izbjegao kontakt vozila, i upotrijebio je vatreno oružje koje je imao kod sebe. Radi se o revolveru, a ispalio je dva hica. Spomenute osobe sa terenskim vozilima udaljile su se s lica mjesta, prilikom čega su udarile u parkirana vozila – kazao je Beganović.

Na lice mjesta došao i drugi sin

Na lice mjesta Audijem je došao A. E., drugi sin od napadača. Sa njim je u vozilu bila i njegova supruga V. R. (31), rođena u Njemačkoj.

- Oni su se provezli tom lokacijom, a zbog dojava zbog vatrenog oružja koje je Policijska stanica već imala, na lice mjesta je izašla ponovo patrola policije, tako da je zatekla vlasnika objekta, vozača Audija i njegovu suprugu – naveo je za "Avaz" portparol Beganović.

Dodao je da je za ocem i sinom koji su bili na terenskim vozilima policija nakon događaja intenzivno tragala.

- O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK gdje se dežurni tužilac očitovao da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Zbog upotrebe oružja od vlasnika ugostiteljskog objekta, izuzet je revolver, u kome su pronađene dvije čahure i tri neispaljena metka. Istražitelji policijske stanice izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta koji će biti proslijeđen na dalje postupanje Tužilaštvu- kaže Beganović.

NA VRH

Podijeli članak na