NAKON TRAGEDIJE

Krvavi pir Borilovića: Jedan od ranjenih pacijenata sa Cetinja životno ugrožen

Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici

S lica mjesta: Tragedija kakvu Crna Gora ne pamti. Vijesti.me

E. T. / Vijesti.me

13.8.2022

Iz Kliničkog centra Crne Gore je saopćeno, povodom jučerašnje tragedije na Cetinju, da se u toj ustanovi na liječenju nalaze četiri pacijenta - troje je na intenzivnoj njezi, a jedan od njih je životno ugrožen. Dva pacijenta u cetinjskoj bolnici su van životne opasnosti.


Jedan od ranjenih pacijenata, hospitalizovan u KCCG-u, trenutno je stabilan, van životne je opasnosti i smješten je na Klinici za neurohirurgiju.

- Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici - navode iz Kliničkog centra.

Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intenzivne terapije i monitoringa koji je takođe smješten u intenzivnoj jedinici.


- Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici - saopćili su iz Kliničkog centra.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović rekao je za TVCG da su dvije osobe - muškarac i žena, hospitalizovane u toj bolnici nakon ranjavanja u jučerašnjoj tragediji, stabilnog opšteg stanja.


- Van životne su opasnosti - kazao je Ivanović, kako prenosi Portal RTCG.

On je naveo da su u tu bolnicu jučer oko 16 sati počeli da pristižu prvi pacijenti.

- Nažalost, među njima su bile dvije osobe kojim je po prijemu konstatovana smrt. Tri pacijenta su transportovana u KCCG - dodao je Ivanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.