TRAJALO JE SAT VREMENA

Novi detalji o masakru u Cetinju: Išao je od kuće do kuće i ubijao ljude

Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi stanovnici naselja Medovina teško ili nikako oporaviti, kazala je svjedokinja

Policija na terenu. Stevo Vasiljević

A. O. / Pobjeda

14.8.2022

Novi detalji o počinitelju nezapamćenog masakra u Cetinju postepeno se otkrivaju. Masakr se dogodio u petak, kada je 34-godišnji Vuk Borilović ubio desetero ljudi, među kojima i dvoje djece.

- Čovjek je išao od kuće do kuće, ko mu se god našao u kući – ubijao je – ljude u foteljama, u krevetima. Staro i mlado. To je trajalo oko sat vremena. Došao je čak i na naše stepenice da u našu kuću uđe. Međutim, policajac je bio na našoj terasi, jer se s naše terase najbolje vidjela njegova kuća. I policajac nas je spasio da ne uđe u našu kuću da i nas… Tu su mi bila i dva unuka i svekrva, stara žena, i moj suprug. I uspio nas je policajac obraniti. Ja sam danas ovdje, a i moja unučad i sva moja obitelj - ispričala je svjedokinja krvavog napada u Cetinju za Prvu tv, a izjavu je prenijela Pobjeda.


Jauci osoba

Ona je dodala da je bilo moguće čuti jauke osoba.

- On viče, galami, puca, udara kundakom u vrata, lomi stakla. Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi stanovnici naselja Medovina teško ili nikako oporaviti - kazala je svjedokinja.

Crnogorski mediji otkrili su i da je Borilović odranije imao dosje. Postavlja se pitanje zašto je iz policije, koja je prilično kasno iznijela službenu verziju događaja, saopćeno da ubica nije imao kriminalnu prošlost.


Fizički napao kolegu

Saznaju tako da je u mladosti imao četiri-pet prijava za nasilničko ponašanje, a prije šest-sedam mjeseci je prvo verbalno, a zatim i fizički napao jednog kolegu.

- Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u Humce, povrijedio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem kuću. Kolega ga je prijavio, Borilović je priveden u policiju, zatim je održano suđenje na kojem je u julu ove godine i nepravomoćno osuđen - navodi Pobjeda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.