VRAĆALI SE S FOLKLORA

Oglasilo se bugarsko ministarstvo zdravlja: Poznato stanje putnika iz prevrnutog autobusa

Na licu mjesta izvršena je procjena stanja povrijeđenih osoba, kod kojih je utvrđena potreba za bolničkim liječenjem, odmah su prevezene na ljekarsku pomoć u bolničkim uslovima

Vatrogasci, policija i Hitna pomoć izašli na teren. Nova.rs

E. Ć. / Nova.rs

14.8.2022

Ministarstvo zdravlja Bugarske oglasilo se o teškoj nesreći koja se dogodila u toj zemlji u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije, koji je prevozio djecu.

Autobus se iz nepoznatih razloga prevrnuo u jarak. Tom prilikom je povrijeđeno nekoliko osoba, a u autobusu je u trenutku nesreće bilo 48 djece.


- U vezi sa saobraćajnom nesrećom sa autobusom sa djecom, na AM Trakija, km 216 u pravcu Sofije, Ministarstvo zdravlja obaviještava: Hitna pomoć filijala CSMP u Slivenu i Staroj Zagori odmah je reagovala na poziv koji je stigao nešto poslije 20:00 sata.

Na licu mjesta izvršena je procjena stanja povrijeđenih osoba, kod kojih je utvrđena potreba za bolničkim liječenjem, odmah su prevezene na ljekarsku pomoć u bolničkim uslovima.


Prema prvim informacijama, hospitalizacija je potrebna kod osmero djece i četiri odrasle osobe. Jedno dijete i jedna odrasla osoba su u težem stanju - navodi se u saopćenju.

Kako prenosi Nova.rs, autobus je djecu vraćao sa festivala folklora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.