UZNEMIRUJUĆE

Mirnes Gulam brutalno pretučen: Udarali su me motkama i vikali "Ubij go**o!"

Međutim, u tom momentu dolazi automobil iz kojeg momci vade motke, rekao je Gulam

Piše: A. Ovčina

15.8.2022

Mirnes Gulam zadobio teške tjelesne povrede. AVAZ

Mirnesa Gulama iz mjesta Sladna kod Srebrenika pretukla su petorica muškaraca, saznaje portal "Avaza". On se javio za "Avaz"  te objasnio kako je došlo do napada.

Ovom nemilom događaju, kako pretpostavlja Gulam, prethodio je sukob koji se dogodio dan ranije kada je jedan od napadača, njegov komšija, sa traktorom izašao na glavnu ulicu i udario oštetio njegov automobil. On je tada pozvao policiju da obavi uviđaj. 

Gulam tokom ljekarskog pregleda u UKC Tuzla. AVAZ

Tvrdi da nije želio sukob

- Psovao mi je majku. Ja sam se suzdržao. Nisam htio nikakav sukob. Sačekao sam policiju. Oni su napravili zapisnik. Policajci su napravili uviđaj. Sutradan sam odmah napadnut. Vozač koji nema vozačke dozvole, koji je nezaposlen, dobio je kaznu od 500 KM, jer je upravljao vozilom bez dozvole i to je njega iznerviralo.

On je svaki dan pod dejstvom alkohola i policija često dolazi na teren kući kod njega da ga smiri - kaže Gulam, te dodaje: U noći sa 6. na 7. avgust ove godine oko ponoći, vraćao sam se kući iz grada. Na ulici me presreo auotmobil iz kojeg su izašla četvorica momaka. Možda 2 kilometra do kuće – kazao je Gulam.

Policija tokom uviđaja na nesreći dan prije napada. AVAZ

Izašli na teren

Prošao je pored njih, ne sluteći šta će ga zadesiti. Tvrdi da su mu bili sumnjivi, međutim, nije posebno obraćao pažnju.

- Nakon 20 sekundi automobil koji je stajao kraj puta, ti momci, krenuli su za mnom da me napadnu, da me sustignu. Ubrzao sam sa svojim automobilom. Kada sam stigao kući, u dvorište porodične kuće, vidio sam još jedno lice koje stoji sa motkom primjetivši da je to komšija. Ušao sam u svoje dvorište i pitao ga „Zašto čekaš, šta je problem?“. 

Međutim, u tom momentu dolazi automobil iz kojeg momci vade motke. Vidio sam pet osoba koji su krenuli na mene. Počeli su da me tuku, da me napadaju sa uzvicima „Ubij go**o“, „Ubij ga“, „Treba ga ubiti“ – prepričava nam nemili događaj Gulam.

Na bolovanju sam

Dodao je da se branio od udaraca koje su mu nanosili u predjelu glave. Branio se rukama, ali je zadobio teške tjelesne povrede u vidu fraktura prstiju i prijeloma. Policija je i tada izašla na teren.

- Ja sam se uputio u Hitnu pomoć Srebrenik gdje su mi ukazali prvu pomoć i gdje su me transportovali do Tuzle, na UKC Tuzla. Tu sam imao pregled kod ljekara gdje mi je konstatovano više prijeloma ruku, lopatice, prstiju i drugih kostiju – kazao je on.

Istakao je da je dobio strah od traume koju je proživio, kao i bol.

- Na bolovanju sam trenutno i ne mogu da radim – istakao je Mirnes Gulam.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.