POTRESNA ISPOVIJEST

Porodica policajca poginulog u potjeri: Ko će sada da mi kaže "Ćao bako"

Bio je dika i uzdanica porodice, živjela sam za njega, ponosila se njime, kazala je baka

Božidar Koprivica. DRUŠTVENE MREŽE

S. S./ Kurir.rs

19.8.2022

Saobraćajni policajac Božidar Koprivica (36) iz Bačke Palanke poginuo je u policijskoj akciji jureći dostavno vozilo u Rumenki kod Novog Sada. Stravična neseća dogodila se u četvrtak popodne, kada je Koprivica tokom potjere udario u automobil koji je izašao iz bočne ulice.

- Božidar se na službenom motoru pod rotacijom uputio na poziv da policija traga za vozačem dostavnog vozila Renault Kangoo koje se kretalo iz smjera Kisača ka Rumenci. Dojava je bila od građana koji su prijavili da vozač Renaulta vozi nasilno, a od policije je bježao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke - priča izvor:

- Pretpostavljalo se da je bio pod dejstvom alkohola ili droge. Božidar je prošao kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je iz sporedne ulice izašao automobil Peugeot 205 kojim je upravljala mještanka (35). Nije uspio da je izbjegne, službenim motociklom udario je u suvozačeva vrata i na licu mjesta je stradao - kaže izvor Kurira.

Dika i uzdanica porodice

U rodnom selu Gajdobra, Božidareva baka Mira neutješno plače, dok brojni rođaci pokušavaju da je utješe.

- Bio je dika i uzdanica porodice. Živjela sam za njega, ponosila se njime. Ko će sada da mi kaže ćao bako, šta radiš - kukala je nesretna baka.

Porodica nesretnog Koprivice zanijemila je od bola. U zgradi u kojoj je Božidar stanovao sa suprugom i dvije kćerkice, čuju se samo jecaji.

- Tuga je prevelika. Cijela zgrada odjekuje od bola za našim komšijom, za koga svi imamo samo riječi hvale. Tuga, muk. Divna i skladna porodica koja se rijetko sreće. Nikada nije prošao a da se ne javi sa njegovim predivnim i iskrenim osmjehom - kaže komšinica i dodaje da su iza policajca koji je stradao na dužnosti ostale dvije divne kćerke i supruga:

Kamen plače za njim

- Joj ne znam šta bih više rekla, nema ga, kamen plače za njim - kaže jedna od komšinica koja se među prvima našla porodici i pokušala da utješi neutješnu suprugu i djecu.

Kako Kurir, nezvanično saznaje, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja protiv tridesetpetogodišnje žene iz Rumenke, koja je bila za volanom Peugeota na koji je motorom naletio stradali policajac biće podnijeta krivična prijava.

Koprivicine kolege, takođe su u nevjerici.

- Nema jednog policijskog službenika koji bi rekao nešto loše za njega. Samo riječi hvale - kaže jedan od kolega:

- I kolege saobraćajci nisu krili suze, kao ni kolegice. Policajci kače na svoje profile fotografije grba MUP-a sa crnom trakom - navodi sagovornik Kurira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.