ODRŽANO ROČIŠTE

Pauk ugrizao Adnana Šeraka: Na štakama došao u Sud

Održano ročište na kojem je razmatran prijedlog za pritvor

Šerak doveden iz Kliničkog centra. Avaz

Piše: B. Cerić

22.8.2022

Uz jako obezbjeđenje sudske policije Adnan Šerak je danas doveden iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Općinski sud Sarajevo gdje je pred sutkinjom za predhodni postupak Dženanom Jovanović razmatran prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Šeraku.


Natečena lijeva noga

Šerak je došao u Sud uz pomoć štaka i vidjelo se da mu je lijeva noga povrijeđena. Poznato je da je nakon hapšenja odmah odveden u Klinički centar, a kako saznajemo medicinski je zbrinut zbog ugriza velikog pauka.

Tužilac je na ročištu potvrdio da ostaje kod prijedloga da se Šeraku odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva , te opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Šerakov branilac sarajevski advokat Kerim Čelik usprotivio se prijedlogu te kazao da osumnjičeni, zbog stanja u kakvom se nalazi, nema namjeru da bježi jer ukoliko bi bio pušten otišao bi na dalji oporavak. Advokat je kazao da nema dokaza da je Šerak počinio krivična djela razbojništva i protivpravnog lišenja slobode. 


Vraćen u prostorije sudske policije

Odbrana ne spori da je počinjeno krivično djelo nanošenja lakših povreda, ali da se iz zapisnika o saslušanju svjedoka ne može utvrditi ko je počinio ovo krivično djelo.

Šerak je nakon ročišta vraćen u prostorije sudske policije, a sutkinja Dženana Jovanović će naknadno donijeti odluku o pritvoru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.