DANAS DŽENAZA

Tuga kod Gračanice: Povredama podlegao hadži Ibrahim Husić koji je zadobio opekotine u požaru

Mjesna zajednica organizirala akciju za opremanje sprata kuće uništene u požaru 12. avgusta

Piše: H. Čalić

23.8.2022

Kuća Ibrahima Husića potpuno izgorjela. Avaz

Tuga je jučer obavila selo Babiće kod Gračanice. Pred velikim brojem ljudi, danas će na mjesnom mezarju u zaseoku Husići Mjesne zajednice Babići biti obavljena dženaza, plemenitom i vrijednom hadži Ibrahimu Husiću Brajčinu (86), koji je od zadobivenih povreda u požaru svoje kuće 12. avgusta zadobio opekotine opasne po život.

Kobnog 12. avgusta iz još nepoznatih razloga buknuo je požar u kući hadžije Husića. U gašenju su učestvovala dva vatrogasna tima sa tri vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Gračanice, ali je kuća izgorjela od temelja do krova.

U toj nesreći, hadži Ibrahim je zadobio opekotine po tijelu, pa mu je na licu mjesta ukazivana pomoć iz Službe hitne zdravstvene pomoći Doma zdravlja, a onda je odmah prebačen na UKC u Tuzli. Sve do nedjelje je bio smješten na Klinici za anesteziju i reanimatologiju i priključen na respirator, nakon čega je preminuo.


Nije izdrzalo srce plemenitoh hadzi Ibrahima Husica. Avaz

Srce plemenitog, poštenog i vrijednog hadžije nije izdržalo. U međuvremenu , Mjesna zajednica Babići je pokrenula akciju za opremanje sprata druge kuće, u nadi da će hadžija preživjeti i dobiti najvažniju bitku, ali nije mogao u 86. godini života.

 -Još jednom da napomenem da sam ponosam na svoje Babićane i sve ljude dobre volje koji su se uključili u akciju. Svi smo se nadali da će hadži Ibrahim preživjeti, pa smo htjeli da mu opremimo sprat druge kuće, s obzirom da je njegova stara izgorjela u požaru. Nakon što smo saznali tužnu vijest, da je naš hadžija preselio, mi smo odlučili da prikupljena sredstva utrošimo u ono što smo i planirali, jer su ih ljudi u te namjene i davali, da se opermi spart kuće - kazao je poslije dženaze predsjednik MZ Babići Aziz Bešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.