URAĐEN PRETRES KUĆE

Uhapšena jedna osoba iz Konjica: Pronađeno 14 stabljiki marihuane i pištolj

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv nje u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom Tužilaštvu

A. O.

24.8.2022

Pronađeno oružje - Avaz
Pronađena marihuana - Avaz
Zasad biljke - Avaz
Sadio marihuanu - Avaz
Pronađene stabljike - Avaz

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili osobu inicijala A.K. (1991.) sa područja općine Konjic koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu kanabis, pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, NN sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke kanabis, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv nje u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom Tužilaštvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.