POLICIJA IH UHAPSILA

Pijani Banjalučanin ometao vjernike u prostoru Islamske zajednice: Jedan ga muškarac napao

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o B.S. iz Banja Luke, kazali su iz policije

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O. / Srpska.info

26.8.2022

Muškarac iz Banja Luke inicijala B.S. uhapšen je jer je ometao vjernike Islamske vjerske zajednice. Osim njega uhapšena je i osoba inicijala O.M. zbog napada na osobu B.S, piše Srpska info.

U PU Banja Luka kazali su da je osoba inicijala B.S. uhapšena zbog prekršaja ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, a O.M. zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.


Potvrđeni navodi

Nadležnoj policijskoj stanici, jučer oko 15:45 sati, prijavljeno je da nepoznati muškarac u Banjoj Luci u prostorijama Islamske vjerske zajednice uznemirava vjernike.

- Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o B.S. iz Banja Luke, koje se oglušio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika - kazali su iz policije.


Naređenje policije

Tokom hapšenja O.M. iz Banja Luke je fizički napao B.S, te se oglušio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

Obojica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod B.S. utvrđeno prisustvo od 1,60 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.