AVAZ OTKRIVA

Poznati narkodiler iz Hadžića opirao se hapšenju: Držao nož u ruci i prijetio sudskim policajcima

Uhapšen Dževad Haskić jedan od optuženih iz grupe Samedina Fišića

Nož kojim je prijetio sudskoj policiji. Sudska policija FBiH

Piše: B. C.

2.9.2022

Pripadnici Policijske uprave Hadžići i Trnovo jučer su uhapsili Dževada Haskića, jednog od optuženih iz narkogrupe Samedina Fišića, a zbog napada na sudsku policiju koja ga je po nalogu Kantonalnog suda Sarajevo, došla da privede.

- Dana 01.09.2022. godine oko 8:15 sati na području općine Hadžići službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo su postupali po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, broj 09 0 K 029462 18 K od 21.07.2022. godine za dovođenje optuženog H.Dž. sa adrese stanovanja u prostorije navedenog suda, kojom prilikom je optuženi uputio prijetnje službenicima sudske policije- navedeno je u Saopćenju Sudske policije Federacije BiH. 


Govorio da će upotrijebiti i vatreno oružje

Naime, prilikom realizacije naredbe za dovođenje, na adresi stanovanja optuženog, Haskić je odbijajući postupiti po naredbama ovlaštenih službenih lica, službenicima sudske policije uputio ozbiljne prijetnje držeći nož u rukama, te govoreći da će upotrijebiti i vatreno oružje koje ima u kući. Nakom toga su ga sudski policajci upotrijebljavajući sredstva prinude stavili pod kontrolu.

- Prilikom realizacije naredbe nije bilo povrijeđenih lica, te je lice H.Dž. predato u daljnju nadležnost policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a o predmetnom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo- navodi se u saopćenju.

Haskć je osumjičen za krivično djelo djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Izraz "rodica" koristio se za spid

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje grupi Samedina Fišića, čiji je Haskić član, a koja je optužena za nabavku i prodaju droge, uglavnom amfetamina, ekstazija, marihuane, spida i kokaina. Grupa je razotkrivena 2018. godine u akciji "Limit", a drogu koju su uglavnom prodavali preko Vibera i Facebooka, rasturali su u sarajevskom i tuzlanskom kantonu.

Naručilac je preko Vibera tražio spid koristeći riječi: “Povedi onu malu rodicu. Izraz "rodica" koristio se za spid, a “mala” je bila količina od 25 grama, a “dvije rodice” 50 grama, za koje se plaćalo 120 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.