POTVRĐENO ZA AVAZ

Razbijali stakla i povrijedili jednu osobu: Mostarska policija uhapsila osmoricu huligana

Divljali u prigradskom naselju Opine

Huligani razbili stakla i povrijedili jednu osobu. Twitter

Piše: M. Sm.

6.9.2022

Mostarska policija je jutros uhapsila osam osoba za koje postoji osnovana sumnja da su u nedjelju u 22:30 sati divljali u mostarskom prigradskom naselju Opine, gdje su razbili stakla na dva poslovna objekta i teže povrijedili M.G. (53).

Kako je za portal "Avaza" potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon što su identificirani te pronađeni, u jutarnjim satima su privedeni u prostorije Policijske uprave Mostar, gdje se nad njima provodi kriminalistička obrada tokom koje će 24 sata biti zadržani.

Svi su iz naselja Ortiješ i, kako se neslužbeno iznosi, pripadnici su navijačke grupe „Ultrasi“, a riječ je o A.K. (25), T.K. (19), I.V. (25), D.K. (26), A.J. (26), M.A. (25), I.D. (20) i B.V. (22).


Podsjetimo, građani su policiji prijavili da grupa maskiranih osoba pravi nered u naselju te da razbijaju stakla na kladionici. Dolaskom na lice mjesta policija je utvrdila da su palicama i drugim predmetima oštetili kladionicu te ugostiteljski objekt, kao i da su fizički povrijedili M.G.

Utvrđeno je da su s lica mjesta pobjegli u automobilima BMW zlatne boje, norveških registarskih oznaka, Renault Clio tamnoplave boje te Golf 2 crvene boje.

Njihovo divljanje su zabilježile kamere sa okolnih objekata te su se snimci tokom jučerašnjeg dana proširili društvenim mrežama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.