BEZ VERIFIKACIJE

Vrtić sa čijeg je prozora palo dijete radio bez potrebnih dozvola

Najvažnije je da je dijete stabilno, rekao je potpredsjednnik

Policija na terenu. Goran Srdanov / Nova.rs

A. O.

9.9.2022

Po nalogu prvog potpredsjednika Vlade Srbije i ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića prosvjetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada djeteta sa prozora u vrtiću Trčuljak na Miljakovcu.

Inspekcija je ustanovila i da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rješenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrješenje direktora.

- Najvažnije je da je dijete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorice koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi djecu – rekao je prvi potpredsjednik i naglasio je da će svi odgovorni snositi posljedice za svoje postupanje.


On je dodao da je Ministarstvo otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi, i pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja, i naveo da će preduzeti sve dodatne provjere u narednom periodu „kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više“.

Podsjetimo, do dolasku djeteta u bolnicu, iz Tiršove su odmah obavjestili policiju o nesreći. Ovim povodom oglasilo se Ministarstvo prosvjete i istaklo da će "svaki propust zaposlenih biti najstrože kažnjen".

Prema nezvaničnoj izjavi vaspitačice, beba je iskoristila trenutak nepažnje i popela se na sto koji se nalazio pored otvorenog prozora, a zatim i pala sa drugog sprata, visine od 7-8 metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.