SVE ZBOG KOKAINA

Nikolino ubistvo pokrenulo seriju brutalnih likvidacija: Posljednje je koštalo milion eura

U krvavim obračunima dva kotorska klana, također su ubijeni Vukotićevi otac i kum

Jovan Vukotić tokom jednog hapšenja. SAVO PRELEVIĆ

A. O. / Kurir.rs

12.9.2022

Podjelu jedinstvene grupe iz Kotora na dva odvojena klana Škaljarski i Kavački označio je nestanak 300 kilograma kokaina krajem 2014. godine, zbog kojih je u februaru sljedeće godine ubijen Nikola Radoman, piše Kurir.rs.

Od tada se nižu ubistva koja se mogu povezati i sa krvnom osvetom. Posljednja u nizu žrtvava u obračunima dva najsurovija ovdašnja klana je vođa Škaljaraca Jovan Vukotić, koji je prošlog četvrtka likvidiran u Istanbulu.

Ubistvo Vukotića u Turskoj bilo je toliko šokantno tim prije što je izvršeno naočigled njegove trudne nevjenčane supruge Maše M. i maloljetne kćerke. Njih dvije su, srećom, prošle nepovrijeđene u ovoj pucnjavi.

Vukotiću su napadači prišli na motoru, ovaj ih je u prvi mah video, ali nije uspio da odveže sigurnosni pojas, poslije čega mu nije bilo spasa. Ljekarske ekipe koje su stigle na lice mjesta mogle su da samo konstatuju smrt.


Vukotić je jula prošle godine napustio Crnu Goru, a dok je boravio u beogradskom i podgoričkom zatvoru, pripadnici suparničkog klana pokušali su tri puta da ga likvidiraju. Sjećamo se kako je presretnuta hrana koju su kavčani otrovali, a bilo je pokušaja ubistva u Spužu.

Apsolutni vođa Škaljaraca bio je na potjernici crnogorskog pravosuđa zbog sumnje da je planirao likvidacije vođa kavačkog klana. Kako su javili crnogorski mediji, tamošnji istražitelji došli su do saznanja da je za Vukotićevo ubistvo plaćeno milion eura.

U krvavim obračunima dva kotorska klana, također su ubijeni Vukotićevi otac i kum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.