UŽAS

Stravično: Kolegu ubo u vrat, a onda se u panici popeo na krov zgrade i skočio u smrt

Policija nije potvrdila da je na mjestu napada pronašla nož, kakva je bila prva neslužbena informacija

Mjesto zločina. MIROSLAV LELAS / PIXSELL

Slobodna Dalmacija

12.9.2022

Kraj Carinarnice na predjelu Kopilice u Splitu na adresi Kopilica ulica oko 14 sati je došlo do krvavog sukoba u kojem su dvije osobe povrijeđene od koji jedna teže. Jednoj osobi povrede su nanesene nožem, zbog čega mu se pruža pomoć u KBC Split, a jedan muškarac je preminuo.

Navodno su obojica radili zajedno u uredu, ali radi se o neslužbenim podacima. Obaviješteno je i državno odvjetništvo, piše Slobodna Dalmacija.

Ne zna se čime je napao kolegu

Najvjerovatnije je u uredu špediterske tvrtke u kojem su dva muškarca zajedno radila došlo do međusobnog sukoba, još se ne zna uzrok i očekuje se da će ovaj koji je povrijeđen policiji reći nešto više o razlozima. U jednom je trenutku 42-godišnji muškarac svog kolegu L.R. (50) ubo u vrat.

Još se utvrđuje da li je u napadu upotrijebio hemijsku olovku ili možda neki drugi oštri predmet poput otvarača za pisma. Policija nije potvrdila da je na mjestu napada pronašla nož, kakva je bila prva neslužbena informacija.

Pobjegao na krov

Kolegica je čula nekakvu gungulu u uredu i kada je došla vidjela je povrijeđenog kako se drži za vrat i krvari. Pitala ga je gdje mu je kolega, a on je rekao da je izjurio negdje.

Pozvana je policija, a najvjerovatnije je napadač, vidjevši kolegu kako u krvi leži bespomoćno na podu, pomislio da ga je možda i ubio te se uspaničio i pobjegao pred policijom na krov zgrade odakle se bacio u smrt. Policijska je patrola, kad su dolazili, vidjela pad sa zgrade.

Povrijeđenom je muškarcu u splitskoj bolnici pružena ljekarska pomoć, a kako saznaje Slobodna Dalmacija nije u opasnosti po život te je zadržan na Klinici za bolesti uha, nosa i grla. Niti jedan niti drugi do sad nisu bili poznati policiji po nikakvim problemima, a nije poznato koje su to međusobne razmirice imali i koje su dovele do ovakve tragedije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.