TRAGEDIJA

Policija se oglasila o teškoj nesreći u kojoj su stradale tri osobe: Djevojka se nije zaustavila na znak STOP

Život izgubila 27-godišnja djevojka i dvoje djece (4)

E. Ć.

15.9.2022

Sa mjesta nesreće u Bolfanu - Avaz
Sa mjesta nesreće u Bolfanu - Avaz
Sa mjesta nesreće u Bolfanu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Hrvatska policija se oglasila povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, na relaciji Koprivnica-Varaždin, putnički voz naletio na automobil.

Poginule su tri osobe, djevojka (27) i dvoje djece (4). Policija u saopćenju navodi kako na prijelazu nema zvučno-svjetlosne signalizacije. 

- U četvrtak, 15. septembra u 9:30, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, u naletu vlaka na osobno vozilo, smrtno su stradale tri osobe.

Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi voz. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički voz koji je saobraćao na relaciji Koprivnica-Varaždin.

U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te 4-godišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i 4-godišnja djevojčica su tom prilikom povrijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći, preminula u spomenutoj bolnici u 10:35 - saopćila je PU varaždinska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.