DRUŠTVENE MREŽE

Dobojliju navela da se skine pa ga ucjenjivala snimcima njegovog spolnog organa

Žena iz inostranstva tražila da joj uplati 600 eura

Nezavisne novine

Muškarac sve prijavio policiji

Foto: Ilustracija


Tridesetšestogodišnji Dobojlija našao se na meti ucjene nepoznate osobe iz inostranstva koja ga je ucjenjivala da joj uplati 600 eura nakon što ga je putem video poziva navela da snimi spolni organ, a potom mu prijetila da će sve to poslati njegovoj porodici, saznaju "Nezavisne".

Inače, Dobojlije su sve češće meta, po svemu sudeći uigranih prevaranata iz Obale Slonovače koji sa njima stupaju u kontakt putem društvenih mreža tako što u video pozivima mlade žene "vrelim razgovorima" navode muškarce na bludne radnje a potom ih kasnije ucjenjuju.

Koristila i seksualna pomagala

Policija istražuje da li i ova ucjena ima veze sa Obalom Slonovače.

-Slična situacija desila se i ovaj put a Dobojlija je putem Instagrama stupio u kontakt sa ženom. Dogovorili su video poziv a potom i da se skinu goli. Žena je tom prilikom koristila i seksualna pomagala i lako ga navela da i on osim lica pokaže i spolni organ. Kada je to učinio veza se prekinula. Potom su mu stigle poruke da je snimak montiran ali da je njegovo tijelo snimljeno te da mora uplatiti 600 eura kako njegovi snimci ne bi bili proslijeđeni porodici, rekli su izvori "Nezavisnih".

Snizila cijenu na 100 eura

Kako saznajemo, kada je muškarac rekao da nema toliko novca, osoba sa druge strane spustila je cijenu pa mu je rekla da uplati 100 eura, te mu dala račun na koji će to uplatiti.

Dobojlija je ipak odlučio da sve prijavi policiji.

-Policijskoj stanici Doboj juče oko 11,30 sati, obratilo se oštećeno lice sa područja grada Doboja, koje je prijavilo da je istog dana putem društvene mreže ostvarilo video poziv eksplicitnog sadržaja sa njemu nepoznatom osobom, nakon čega je dobilo poruku da uplati novac da snimak ne bude proslijeđen njemu bliskim osobama. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena- navode iz PU Doboj.

NA VRH

Podijeli članak na