UZNEMIRUJUĆE

Detalji teške saobraćajne nesreće: David je Karlu vozio kući nakon izlaska, sjeli su u BMW i poginuli

Da bi mladića i djevojku izvukli iz automobila, morali su intervenirati i vatrogasci koji su rezali dijelove lima kako bi došli do njih

David M. i Karla I. koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći. 24sata

H. J. I. / 24sata

17.9.2022

Stravičan udar prolomio se Ulicom Alojzija Stepinca u Vinkovcima u noći sa petka na subote. Iako je bilo četiri sata ujutro kroz prozore obližnjih kuća provirili su znatiželjni pogledi, a neki su i istrčali van u kišnu noć gledajući u nevjerici stravičan prizor. Naime, bijeli BMW vinkovačkih registarskih oznaka doimao se gotovo prepolovljen nakon što se obavio oko debelog stabla. Unutra je sjedilo dvoje mladih koji nisu pokazivali znakove života.

- Stvarno ružan prizor, jako ružan - rekao je Vinkovčanin za 24sata koji se prvi našao pored automobila nakon što je vozač sletio s ceste.

- Kiša je padala cijelu noć, a traju Vinkovačke jeseni, pa su se oni vjerovatno vraćali iz grada. BMW, stražnja vuča, skliska cesta, malo veća brzina, nepažnja i, eto, još dvoje mladih mrtvih - vrtio je glavom zabrinuto Vinkovčanin. Policija je u subotu ujutro potvrdila da su u nesreći poginule dvije osobe. Radi se o Karli I. (20) iz vinkovačkog Novog sela i Davidu M. (27) iz Vinkovaca koji je vozio BMW. Oni su se doista družili po gradskim kafićima gdje se proslavljaju Vinkovačke jeseni, tokom kojih u gradu bude velik broj posjetitelja i mladih. U nekom trenutku Karla je pitala Davida da li bi ju htio odvesti kući. Sjeli su u njegov BMW i krenuli. Na cesti u Stepinčevoj ulici dozvoljena je brzina 70 kilometara na sat, a David je vozio daleko više.

Smrskani BMW. 24sata

- Dolaskom do mjesta saobraćajne nesreće uslijed neprilagođene brzine vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, zbog čega je sletio sa cested na zelenu površinu a potom bočno udario u drvo. U nesreći su smrtno stradali i vozač i putnica. Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima naložila je obdukciju tijela - stoji u saopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Karla I. (20) iz vinkovačkog Novog sela. 24sata

- Ona je bila jako dobra djevojka. Bavila se sportom, igrala je ženski nogomet za NK Dilj i u slobodno vrijeme bavila se manekenstvom. Nosila je revije posljednjih pet godina po Slavoniji. Čak je i večer prije nego će nastradati nosila modnu reviju organiziranu u sklopu proslave Vinkovačkih jeseni. Svi smo ju fotografirali i objavili ju na Facebooku jer je bila prekrasna. Sada smo u šoku i ne vjerujemo da im se to dogodilo - kažu za 24sata Karlini prijatelji iz Vinkovaca dodajući kako su Karla i David M. kobne večeri bili zajedno u gradu. 

Nepoznato je da li je David konzumirao alkohol prije nego je sjeo za volan ili ne. To će biti utvrđeno obdukcijom.

David M. (27) iz Vinkovaca. 24sata

Odmah nakon nesreće policija je krenula s uviđajem, a tek se u svitanje otkrilo u kakvom je stravičnom stanju bio BMW nakon slijetanja s ceste. Da bi mladića i djevojku izvukli iz automobila, morali su intervenirati i vatrogasci koji su rezali dijelove lima kako bi došli do njih. Na žalost, nije im bilo pomoći jer su poginuli na licu mjesta.

Smrskani BMW. 24sata

Nastradali mladić David BMW je kupio proljetos. Bila mu je želja voziti takav auto. Radio je u vinkovačkom muzeju i pomagao roditeljima voditi restoran na Sopotu. I on je, večer prije tragedije, bio na Vinkovačkim jesenima i u publici gledao Karlu dok je nosila reviju. Nešto kasnije kamera službenog fotografa "jeseni" uhvatila ga je tokom izlaska i istoga dana kada će nastradati njegova je slika objavljena na Facebooku. Te su dvije fotografije njihovi posljednji trenuci s prijateljima koji se danas od njih opraštaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.