SAOPĆILA PU BIJELJINA

Akcija "Herba": Uhapšeno 11 osoba, pogledajte šta je policija zaplijenila

Akciju provode policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a pretresi su izvršeni na devet lokacija

E. Ć. / Srna

20.9.2022

Zaplijenjeni droga, novac i oružje. Srna

Policija je uhapsila 11 lica u akciji "Herba" na području Šamca, Donjeg Žabara i Brčko distrikta i pronašla kilogram skanka, oko 300 grama heroina i određenu količina kokaina, saopćila je Policijska uprava Bijeljina.

Akciju provode policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a pretresi su izvršeni na devet lokacija.

- U pretresu je pronađeno i privremeno oduzeto kilogram skanka, 28 stabljika indijske konoplje, 136 grama kokaina, oko 300 grama heroina, više digitalnih vaga sa tragovima droge na sebi, nekoliko mobilnih telefona, pištolj, puška M48, više komada municije za pištolje i pušku, nekoliko komada tableta ekstazi, novac.

Osam lica danas će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija biti predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Akcija je sprovedena jučer i danas na osnovu naredbe Okružnog suda u Doboju, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva i usmjerena je na sprečavanje zloupotrebe droga - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.