ČAČAK

Trostruki ubica koji je usmrtio majku, oca i dedu nije se pojavio pred sudom: Evo i razloga

Odrađena su vještačenja, prije svega njegove uračunljivosti, zatim DNK analize, analize tragova i biološka vještačenja, rekao je Vesović

Počinioc stravičnog zločina. AGENCIJE

A. O.

21.9.2022

Pripremno ročište u Višem sudu u Čačku povodom optužnice protiv Ilije Glišovića koji se tereti da je počinio teško krivično djelo trostruko ubistvo je završeno. Optuženi se nije pojavio na pripremnom ročištu, iako je to bilo planirano.

- Nije dovezen iz Specijalne zatvorske bolnice. On po zakonu ne mora biti prisutan na pripremnom ročištu, ali je njegov dolazak neophodna na prvom pretresu koji je zakazan za 06. oktobar - izjavio je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

On je istakao da su na pripremnom ročištu određeni svi dokazi koji su predloženi od strane tužioca i branioca, a koji će biti izneseni na prvom pretresu.

- Iliju sa posjetio nekoliko puta u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. On je u stanju stalnog tretmana u toj ustanovi. Do sada je u tužilaštvu dao dvije izjave povodom slučaja za koji se tereti a koje su bile u potpunoj suprotnosti, konfuzne. Odrađena su vještačenja, prije svega njegove uračunljivosti, zatim DNK analize, analize tragova i biološka vještačenja. Na pretresu će sve to biti pregledani - dodao je Vesović, piše Telegraf.


Ilija Glišović se tereti da je u aprilu ove godine izvršio trostruko ubistvo i usmrtio majku, oca i dedu u čačanksom naselju Kulinovci.

Podsjećamo, Ilija je 08. aprila ove godine oko 22 sata, najvjerovatnije nakon svađe u kojoj je roditeljima tražio novac za drogu, a oni mu nisu dali, potegao nož i zaklao ih.

Nakon zločina, kako je "Blic" objavio, Ilija je u krvavoj garderobi pobjegao kod druga, tamo se presvukao, a onda otišao i odatle. Tijela preklanih roditelja i djeda u kući je nekoliko sati kasnije pronašao Ilijin brat, Nikola, kada se vratio iz izlaska.

Šokirani mladić pozvao je policiju koja je ubrzo u krenula u potragu za Ilijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.