NEZVANIČNE INFORMACIJE

Šokantan status kruži društvenim mrežama: Pogibiji porodice Krstić prethodila utrka vozača BMW-a i Mercedesa?

Između ostalog, u statusu se navodi da pritisak javnosti i novinara jedino može istjerati istinu na vidjelo

E. Ć.

Stradali Boris, Marijana i Roberto

Foto: Facebook


U stravičnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna kod Mostara smrtno je stradao bračni par Krstić, Boris (35) i Marijana (34), njihov sin Roberto (9).

Iza njih je ostala trogodišnja djevojčica koja je u teškom stanju.

Do užasne nesreće je došlo nakon što su se, kako kruži društvenim mrežama, pijani utrkivali vozači Mercedesa i BMW-a navodno Mile Doko i Mate Primorac, a onda naletjeli na Renault u kojem je bila porodica Krstić. Građani Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine su užasnuti ovom nesrećom.

Kako se tvrdi po Facebooku, vozači Mercedesa i BMW-a su se utrkivali, međutim za sve ove navode nema zvanične potvrde. Istraga je u toku, a na brojne upite portala "Avaza" rečeno je da više detalja ne mogu dati ni iz Tužilaštva HNK, niti iz MUP-a HNK.

- Vozač Mercedesa Mile Doko nije pustio vozača X5 da ga prođe. Mate Primorac je vozio X5 i pokušao je da pretekne Mercedes AMG C63. Obojica su bila na krštenju i utrkivali su se - navodi se u statusu.

Između ostalog, u statusu se navodi da pritisak javnosti i novinara jedino može istjerati istinu na vidjelo. Također, navodi se da su vozači BMW-a i Mercedesa bili pod uticajem alkohola.

Podsjetimo, ovo su sve špekulacije i nezvanične informacije.

Kompletan status pogledajte u prilogu.

NA VRH

Podijeli članak na