POTVRĐENO ZA AVAZ

Djevojčica (3), čiji su roditelji i brat poginuli, u stabilnom stanju: Premještena na drugi odjel

Njeno trenutno stanje je stabilno, iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još uvijek opasne po život, rečeno nam je iz SKB Mostar

Automobil nakon nesreće, bolnica u Mostaru. AVAZ

Piše: M. Smajkić

26.9.2022

Trogodišnja G.K., čiji su roditelji i brat poginuli u saobraćajnoj nesreći u subotu navečer kod Mostara, jutros je premještena sa Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje na Odjel za dječiju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, potvrđeno nam je iz ove bolnice.

- Njeno trenutno stanje je stabilno, iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još uvijek opasne po život - rečeno nam je iz SKB Mostar.


Također, kazano nam je i da će L.M. (35) koji je hospitaliziran na Klinici za neurohirurgiju danas biti otpušten na kućno liječenje.

L.Š. (22) a koji je prošao neozlijeđen. Također, iz ovog vozila su povrijeđena još dva saputnika, R.V. (45) i K.J. (24), koji su hospitalizirani na Odjelu hirurgije Kantonalne bolnice „dr.Safet Mujić“ i stabilnog su zdravstvenog stanja, a kako nam je rečeno, u toku je dodatna dijagnostika.


Sahrana porodici Krstić, koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic, supružnika Borisa ( 35) i Marijane (34) i njihovog devetogodišnjeg sina, Roberta bit će obavljena sutra.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić utorak je proglasio Danom žalosti.


Također, sutra će u Čitluku biti obavljena sahrana i Mati Primorcu (46), koji je upravljao BMW-om X5.

Podsjetimo, u nesreći je učestvovao i automobil Mercedes, za čijim je volanom bio Mile Doko (31).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.